Mirotické koláčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z droždí, cukru a vlažného mléka umíchejte a nechte vzejít kvásek.

Vmíchejte ho do proseté mouky, přidejte rozehřáté vlažné máslo a vejce. Vypracujte vláčné těsto a nechte vykynout. Vyválejte z něj plát asi 2 cm vysoký a vykrájejte kolečka. Přendejte je na vymazaný plech a nechte 10 minut nakynout. Pomoučenou obrácenou malou skleničkou vmáčkněte do každého kousku důlek a naplňte povidly nebo džemem. Okraje koláčků potřete rozkvedlaným žloutkem a plech vložte do trouby vyhřáté na 180°C.

Koláčky upečte dozlatova, nechte vychladnout a pocukrujte moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...