Mřížkový koláč s lesním ovocem
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- máslo 180 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- vanilkový lusk 1 kus (dřeň)
- žloutek 1 kus
- mléko 3 lžíce
Náplň:
- zavařenina jahodová 5 lžic
- ovoce lesní 500 gramů (může být také mražené)
Postup přípravy
1. Z uvedených surovin vypracujte těsto, rozdělte ho na poloviny a nechte asi 30 minut odležet v chladničce.
2. Polovinou rozváleného těsta vyložte koláčovou formu o průměru 24 cm. Druhou polovinu rovněž rozválejte a rozkrájejte na mřížky. Troubu předehřejte na 170 °C.
3. Korpus potřete zavařeninou, rovnoměrně posypte ovocem a ozdobte mřížkami.
4. Vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut, až bude náplň bublat a těsto zezlátne.
Poznámka k receptu
Svěží verze lineckého koláče zaboduje.
Načítám komentáře...