Natřesený koláč
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (vařené ve slupce)
- jablka 5 kusů (větší)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- tuk 1 decilitr (rozehřátý)
- cukr 70 gramů
- skořice 2 lžičky (mletá )
- mouka pšeničná hrubá 30 gramů (na vysypání formy)
- tuk 1 lžíce (na vymazání formy)
Postup přípravy
Uvařené brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Na vál nasypeme mouku. Posypeme ji tenkou vrstvou brambor a opět posypeme moukou. Prsty lehce protřásáme, aby se nastrouhané brambory obalily moukou a rozdělily se na jednotlivé nudličky. Takto zpracujeme všechny brambory a mouku.
Do vymazané a vysypané formy rozprostřeme větší část brambor, na ně rozložíme na plátky nakrouhaná jablka, posypeme je cukrem, skořicí a zakryjeme zbylou částí obalených brambor.
Vrch koláče pokapeme tukem a pečeme jej v troubě vyhřáté na 190°C 30 - 35 minut. Upečený koláč nakrájíme a podáváme teplý či studený.
Poznámka k receptu
Místo jablek a skořice můžete koláč naplnit švestkami a mákem, bude také výborný!
Načítám komentáře...