Nejjednodušší švestkový koláč
Seznam surovin
Koláč:
- jogurt 220 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 270 gramů
- cukr třtinový 140 gramů
- vejce 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- švestky 13 kusů (švestky 13-20 kusů)
- máslo (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Drobenka:
- mouka pšeničná hrubá 45 gramů
- cukr třtinový 15 gramů
- máslo 20 gramů
- mandle 20 gramů (plátky)
Postup přípravy
1.Troubu předehřejte na 180 °c. V míse smíchejte jogurt, mouku, cukr, vejce a prášek do pečiva, stačí promíchat vařečkou tak, aby se všechny ingredience spojily. Hmotu nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a naskládejte na ni půlky švestek.
2. Z másla, cukru, mouky a mandlí připravte drobenku a bohatě jí koláč posypte. pečte do zlatova necelou hodinu
Poznámka k receptu
Není v něm skoro žádný tuk, upeče ho i dítě a chutná úplně každému – to jsou tři důvody ze sta, proč tenhle koláč vyzkoušet. dobrý je i s meruňkami nebo jablky, ale se švestkami je nejlepší.
Načítám komentáře...