Ořechový koláč s jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse utřeme žloutky s moučkovým cukrem a změklým máslem do pěny. Zlehka do ní vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, krupicového a vanilinového cukru, přidáme piškotové drobečky, nasekané vlašské ořechy, skořici a sůl a promícháme.

Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy na koláč a povrch poklademe celými jahodami. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut (zda je koláč již upečený vyzkoušíme vpíchnutím špejle do středu těsta – po vytažení musí zůstat suchá a bez drobečků).

Po vychladnutí koláč nakrájíme a podáváme ozdobený kopečkem šlehačky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...