Ořechový koláč s ricottou
Seznam surovin
- ořechy vlašské 250 gramů
- čokoláda hořká 200 gramů
- žloutek 3 kusy
- cukr moučkový 200 gramů
- máslo 150 gramů (změklé)
- bílek 3 kusy
- kakao 50 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- šťáva citronová 100 mililitrů
- marmeláda (červená)
- tvarohový dezert 160 gramů (Pribináček)
- cukr moučkový 100 gramů
- šťáva citronová 2 lžičky
- želatina 2 plátky
Poleva:
- sýr Ricotta 250 gramů
Postup přípravy
Nasekejte nadrobno 250g vlašských ořechů a nastrouhejte 200g hořké čokolády. 3 žloutky utřete s 200g cukru moučky a se 150 g změklého másla. 3 bílky vyšlehejte do jemné pěny. Do směsi přidejte 50g kakaa, nastrouhanou čokoládu, 100g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek, nasekané vlašské ořechy a 100ml citronové šťávy. Vše důkladně promíchejte a opatrně vmíchejte našlehaný bílek. Na vymazaný a pomoučený plech rozetřete těsto a pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
POLEVA: 250g ricotty dokonale smíchejte se 160g tvarohového dezertu a 100g cukru moučky. Přimíchejte 2 lžičky citronové šťávy a podle návodu připravené 2 plátky želatiny.
Korpus po upečení pomažte červenou marmeládou a pokryjte polevou. Při podávání můžete koláč dozdobit vlašskými ořechy.
Načítám komentáře...