Oříškovo-čokoládový koláč
Seznam surovin
- cukr krupice 200 gramů
- vejce 4 kusy (žloutky a bílky zvlášť)
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- mouka pšeničná hladká 60 gramů
- ořechy lískové 60 gramů (namleté)
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- kakao 40 gramů (kvalitní)
- máslo 200 gramů
- čokoláda hořká 200 gramů (kvalitní)
Postup přípravy
1. Cukr vyšlehejte se žloutky a vanilkovým extraktem do pěny, bílky na tuhý sníh.
2. Mouku, ořechy, prášek, kakao a rozpuštěné vlahé máslo vmíchejte do žloutkové pěny a nakonec opatrně do této hmoty zapracujte sníh. Na závěr vmíchejte nahrubo nasekanou hořkou čokoládu.
3. Pečte asi 40 až 45 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Těsto by mělo uvnitř zůstat vláčné, šťavnaté a trochu lepivé.
Načítám komentáře...