Ovocný koláč s drobenkou

Seznam surovin

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem do pěny. Postupně přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilinovým cukrem a vše zředíme vlažným mlékem, aby vzniklo hustší těsto, do kterého na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (nebo na hlubší plech) a poklademe ho ovocem, které ještě poprášíme cukrem (podle kyselosti). Přísady na drobenku promícháme, dobře promneme prsty a drobenku nasypeme rovnoměrně na ovoce.

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 35 – 40 minut dozlatova. Hotový koláč pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Pokud použijete kompotované ovoce, nechte ho nejdříve dobře odkapat.

Aby ovoce nepropadlo těstem na dno koláče, obalte ho nejdříve lehce v mouce.

Do drobenky můžete přidat hrst sekaných ořechů nebo strouhaného kokosu. Koláč bude chutnější a křupavější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...