Piškotový koláč s krémem a jahodami
Seznam surovin
- jahody 1 kilogram
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- cukr 175 gramů (+ 1 lžíce navíc)
- máslo 200 gramů
- vejce 3 kusy
- cukr vanilkový 1 balíček
- citron 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- cukr moučkový (na posypání)
Na krém:
- tvaroh měkký 200 gramů
- mléko 3 decilitry
- smetana na šlehání 2 decilitry
- cukr 60 gramů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- cukr vanilkový 1 balení
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme se 175 g cukru, vanilinovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Jedno po druhém zašleháme celá vejce, vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Pudinkový prášek smícháme s cukrem a 6 lžícemi mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, vlijeme do něj pudinkový prášek, za stálého míchání povaříme asi 3 minuty a necháme vychladnout. Pak vmícháme tvaroh a smetanu ušlehanou s vanilinovým cukrem.
Šťávu z citronu svaříme se lžící cukru a směsí pokapeme vychladlý upečený korpus. Rozetřeme na něj krém, poklademe ho plátky jahod a před podáváním koláč pocukrujeme.
Načítám komentáře...