Piškotový koláč s krémem a jahodami

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme se 175 g cukru, vanilinovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Jedno po druhém zašleháme celá vejce, vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Pudinkový prášek smícháme s cukrem a 6 lžícemi mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, vlijeme do něj pudinkový prášek, za stálého míchání povaříme asi 3 minuty a necháme vychladnout. Pak vmícháme tvaroh a smetanu ušlehanou s vanilinovým cukrem.

Šťávu z citronu svaříme se lžící cukru a směsí pokapeme vychladlý upečený korpus. Rozetřeme na něj krém, poklademe ho plátky jahod a před podáváním koláč pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...