Piškotový koláč s tvarohovým krémem
Seznam surovin
- piškotový korpus 1 kus (hotový)
- tvaroh měkký 350 gramů (nízkotučný)
- hroznové víno 250 gramů (bílé)
- hroznové víno 150 gramů (modré nebo červené)
- vejce 1 kus
- cukr 60 gramů
- želatina 4 plátky
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Želatinu namočíme do misky s ledovou vodou a necháme nabobtnat. Kuličky hroznového vína omyjeme, osušíme, rozkrojíme na poloviny a podle potřeby z nich odstraníme zrníčka.
V míse vyšleháme žloutek s polovinou cukru. Přidáme tvaroh a vyšleháme do hladka. Z bílku a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme k němu zbylý cukr a ušleháme do tuha. Mísu s tvarohovým krémem posadíme nad hrnec s vroucí vodou a takto nad párou krém lehce nahřejeme.
Želatinu vymačkáme, vložíme do vhodné misky, zakryjeme fólií a krátce zahřejeme v mikrovlnné troubě, až se rozpustí (jen několik vteřin). Vmícháme ji do nahřátého tvarohového krému a na závěr přimícháme sníh.
Na piškotový korpus rozetřeme tenkou vrstvu tvarohové hmoty, pokryjeme ji polovinou rozpůlených kuliček vína, zakryjeme ji další vrstvou tvarohové hmoty, přidáme zbytek kuliček vína a zakryjeme je
zbylým tvarohovým krémem.
Koláč necháme v chladničce alespoň 4 hodiny ztuhnout a před podáváním ho nakrájíme asi na 12 kousků.
Načítám komentáře...