Podhorácké mládě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V ohřátém mléce s trochou cukru nechte vzejít droždí. Kvásek smíchejte se zbylým cukrem, máslem a žloutky. Přidejte obě mouky, sůl, citronovou kůru a vanilku a vypracujte řidší těsto, které ale půjde
rozválet. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Větší část těsta rozválejte, přemístěte na tukem vymazaný (nebo pečicím papírem pokrytý) plech. Zbylé těsto vyválejte a vykrájejte z něj různé ozdoby, například srdíčka či ptáčky, kterými ozdobte plát těsta.

3. Koláč potřete vajíčkem, posypte ořechy, a upečte dozlatova.

Poznámka k receptu

Koláč z vláčného kynutého těsta se prý podával při narození dítěte a zdobil se motivy mláďátek. Někde se také vrství s makovou náplní a zdobí figurkou dítěte v zavinovačce, vytvořenou z těsta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...