Pouťové koláče

Seznam surovin

Na náplň:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do hrnku, přidáme lžičku cukru a trochu mouky, zalijeme 3 lžícemi vlažného mléka a promícháme. Zakryjeme ubrouskem a v teple necháme vzejít kvásek.

Zbylou mouku se solí prosejeme do mísy. Přidáme zbylý cukr, vanilinový cukr, muškátový oříšek a promícháme. Ve středu moučné směsi uděláme důlek, nalijeme do něj rozšlehané vejce a žloutek, přidáme kvásek, tuk, změklé sádlo a pomocí zbylého vlažného mléka vypracujeme tužší těsto. Utvoříme z něj bochánek, poprášíme ho moukou a v míse zakryté utěrkou ho necháme 30 minut kynout. Pak těsto propracujeme rukama, vrátíme do mísy, zakryjeme a necháme v teple kynout ještě 90 minut.

Hrubou mouku promícháme s oběma cukry a kousky másla a promneme na drobenku. Na nádivku vyšleháme tvaroh s cukrem, pudinkovým práškem a vejcem a na závěr vmícháme citronovou kůru. Ovoce nakrájíme na kousky.

Z těsta odebíráme kousky, které v ruce zakulatíme. Kuličky klademe na plech s papírem na pečení dále od sebe. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který naplníme tvarohovou hmotou a ovocem. Okraje potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme drobenkou. Necháme je ještě asi 10 minut v teple kynout, pak je vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...