Povidlové koláče

Seznam surovin

Povidlový koláč:

Kvásek:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Máslo utřete do pěny, po jednom do ní zapracujte žloutky a moučkový cukr, citronovou kůru, mandle a sůl. Přidejte vzešlý kvásek a smetanu a po částech zapracujte mouku. Středně tuhé těsto nechte asi 45 minut kynout na teplém místě.

2. Pak z něj vytvořte 6 bochánků. Na lehce pomoučněné ploše je rozválejte do tvaru placky o průměru asi 10 cm a přesuňte na pečicím papírem vyložený plech. Potřete povidly, posypte nastrouhaným perníkem,
zakapejte je rozpuštěným máslem a nechte na plechu asi 10 minut dokynout.

3. V troubě předehřáté na 180 °C je pečte asi 20 minut, až okraje zezlátnou.

4. Po vychladnutí nakrájejte koláče na díly a poprašte cukrem.

Poznámka k receptu

doba přípravy 40 minut + doba kynutí

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...