Pozdně letní koláč s ovocem
Seznam surovin
- mouka celozrnná 120 gramů (polohrubá )
- Hera 60 gramů
- cukr krupice 60 gramů
- vejce 1 kus (malé)
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- ovoce (jakékoliv sezonní, zavařené či mražené)
Na drobenku:
- mouka pšeničná hrubá 100 gramů
- cukr krupice 80 mililitrů
- margarín 50 gramů
- cukr vanilkový 1/2 balení
Postup přípravy
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, rostlinný tuk, vajíčko a všechny ingredience zpracujeme v těsto, které dáme na 15 minut do ledničky odležet. Mezitím si připravíme tvaroh, který smícháme s cukrem a vajíčkem. Ovoce omyjeme, necháme okapat případně vypeckujeme.
Formu na koláč (je možné použít i remosku) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z těsta vyválíme koláč velikosti dortové formy. Z kousku těsta, který jsme si dali stranu vytvoříme okraje a ty dáme kolem těsta ve formě.
Do takto připraveného koláče dáme tvarohovou náplň, ovoce a drobenku. Pečeme cca 30 minut při 220°C.
Načítám komentáře...