Red velvet brownies
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- cukr krupice 200 gramů
- máslo 115 gramů
- vejce 2 kusy (velké)
- kakao 1 lžíce
- vanilkový extrakt 1 lžíce
- ocet vinný 1 lžička (bílý)
- potravinářské barvivo (červené)
- sůl 1 špetka
sýrový swirl:
- sýr krémový 225 gramů
- cukr krupice 50 gramů
- žloutek 1 kus
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
Postup přípravy
1. Rozpusťte máslo a nechte ho lehce zchladnout. Metličkou našlehejte vejce a postupně vmíchejte máslo, mouku, cukr, kakao, vanilkový extrakt, ocet a sůl. Pak těsto obarvěte do požadovaného odstínu červené. Vylijte těsto do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
2. Smíchejte sýr s cukrem, žloutkem a extraktem a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Sýrovou směs naneste v několika hromádkách na červené těsto a nožem zlehka promíchejte, abyste dosáhli mramorového efektu.
3. Pečte v troubě předehřáté na 180°c asi 25–30 minut. Správně upečená brownies mají na povrchu pevnou krustičku, uvnitř je ale ještě téměř syrové. Ztuhne díky vejcím. Nechte ho zchladnout a podávejte.
Poznámka k receptu
Tenhle červený dezert je hutný, plný chuti, dokonale vláčný a nikdy ho není dost.
pekáček 25x25cm
Načítám komentáře...