Rybízové koláčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- cukr 3 lžíce
- jedlá soda 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- máslo 6 lžic (studené)
- vejce 1 kus
- podmáslí 3 lžíce
- rybíz červený 1 (talíř, nebo bílý)
- krupice 1 lžíce (na vysypání)
Postup přípravy
Troubu předehřejme na 180 °C. Rybíz očistíme od slupek, vypereme a necháme okapat.
Ve velké míse pak smícháme mouku, cukr, sodu, sůl, máslo a vytvoříme jemné těsto, ke kterému poté přidáme mix z podmáslí, vejce a rybízu.
Těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme větší kolečka (srdíčka). Ty pak vložíme na vymazaný a krupicí vysypaný plech.
Pečeme cca 20 minut, dokud nejsou koláčky dozlatova hnědé a propečené. Podáváme teplé s máslem či marmeládou.
Načítám komentáře...