Rychlá jablková buchta

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle (měli bychom získat asi 500 g nastrouhaných jablek). Vložíme je do mísy, přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, vejce a rozpuštěný tuk a vše dobře promícháme.

Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo jen pokrytý papírem na pečení), vložíme ho do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 35 minut dozlatova.

Upečenou buchtu necháme vychladnout a pak ji nakrájíme na čtverečky, které před podáváním ozdobíme ušlehanou smetanou, plátky jablek a případně i lístky meduňky nebo máty.

Poznámka k receptu

Buchtu můžete ještě vylepšit podle vlastní chuti a domácích zásob. Ozdobte ji třeba jiným ovocem (čerstvým nebo zavařeným) nebo sladkou omáčkou (prodává se i hotová s označením topping).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...