Rychlý koláč se sušeným ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku přivedeme k varu víno se 60 g cukru a citronovou kůrou. Přidáme sušené ovoce a necháme zvolna vařit, dokud nezměkne.

3 dl mléka přivedeme k varu, lehce osolíme a přilijeme pudinkový prášek, rozmíchaný ve zbylém mléce s 80 g cukru a žloutkem. Směs povaříme jen několik vteřin a nalijeme na piškotový korpus.

Povařené sušené ovoce necháme lehce zchladnout. Pak fíky rozkrojíme na polovinu a rozložíme je společně s ostatním ovocem na vychladlý pudink na korpusu. Ovoce přelijeme dortovým želé připraveným podle návodu na obalu a koláč necháme v chladničce ztuhnout.

Poznámka k receptu

Pokud jsou datle příliš měkké, nevařte je hned od začátku s ostatním sušeným ovocem, ale přidejte je až ke konci vaření.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...