Rychlý koláč se sušeným ovocem
Seznam surovin
- piškotový korpus 1 kus
- mléko 4,5 decilitru
- víno červené 2,5 decilitru
- cukr 140 gramů
- fíky 100 gramů (sušené)
- datle 100 gramů (vypeckované, sušené )
- rozinky 50 gramů
- brusinky 50 gramů (sušené )
- žloutek 1 kus
- pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
- rum 2 lžíce
- citronová kůra 1 plátek
- sůl 1 špetka
- dortové želé čiré 1 balíček (na přelití)
Postup přípravy
V kastrůlku přivedeme k varu víno se 60 g cukru a citronovou kůrou. Přidáme sušené ovoce a necháme zvolna vařit, dokud nezměkne.
3 dl mléka přivedeme k varu, lehce osolíme a přilijeme pudinkový prášek, rozmíchaný ve zbylém mléce s 80 g cukru a žloutkem. Směs povaříme jen několik vteřin a nalijeme na piškotový korpus.
Povařené sušené ovoce necháme lehce zchladnout. Pak fíky rozkrojíme na polovinu a rozložíme je společně s ostatním ovocem na vychladlý pudink na korpusu. Ovoce přelijeme dortovým želé připraveným podle návodu na obalu a koláč necháme v chladničce ztuhnout.
Poznámka k receptu
Pokud jsou datle příliš měkké, nevařte je hned od začátku s ostatním sušeným ovocem, ale přidejte je až ke konci vaření.
Načítám komentáře...