Rychlý ovocný koláč podle Hanky Křížkové
Seznam surovin
- jogurt bílý 300 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 450 gramů
- cukr krupice 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 3/4 balení
- vejce 2 kusy
- ovoce (dle chuti )
Na žmolenku:
- mouka pšeničná polohrubá 8 lžic
- cukr krupice 6 lžic
- máslo
Postup přípravy
Bílý jogurt vylijeme do mísy. Polohrubou mouku a krupici odměříme v kelímku, který nám zbyl od bílého jogurtu a nasypeme k jogurtu. Přidáme prášek do pečiva a dvě vejce. Vše důkladně promísíme a vytvoříme těsto.
Na plech dáme pečící papír a rozetřeme na něj těsto a pokryjeme ovocem, které máme k dispozici - borůvky, meruňky, švestky, rybíz atd. Nakonec posypeme žmolenkou.
Dále do vyhřáté trouby n a 180 °C a pečeme cca 2O - 25 minut.
Načítám komentáře...