Šátečky s tvarohem z převalovaného těsta
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
- sůl 1 špetka
- cukr krupice 100 gramů
- žloutek 3 kusy (+1 vejce na potření)
- droždí 30 gramů
- mléko 200 mililitrů
- máslo 125 gramů
Tvarohová náplň:
- tvaroh 250 gramů (plnotučný)
- rozinky 1 lžíce
- žloutek 1 kus
- cukr vanilkový 1 kus
- cukr krupice (dle chuti)
- citronová kůra (+šťáva)
- rum (dle chuti)
Postup přípravy
1. Z prosáté mouky se solí, cukru, ze žloutků, z droždí a mléka vypracujte těsto a zakryté ho nechte vykynout. Pak ho na pomoučené ploše rozválejte na placku. Polovinu poklaďte pokrájeným
máslem, přeložte druhou polovinou a zase rozválejte. Poté znovu přeložte a opět rozválejte
(celkem 3x).
2. Všechny suroviny na náplň smíchejte v tužší kompaktní hmotu. Těsto rozválejte na placku o síle přibližně 1cm a rádýlkem rozkrájejte na stejně velké čtverečky (o hraně asi 7cm).
3. Do středu každého čtverce dejte lžičku náplně, úhlopříčně přeložte, okraje k sobě pevně přitiskněte, přemístěte na plech pokrytý pečicím papírem a nechte ještě přibližně 30 minut kynout. Pak potřete
rozšlehaným vejcem a pečte při 160°C přibližně 25 minut, až zezlátnou.
Načítám komentáře...