Skládanec

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mléko svaříme s mákem a polovinou cukru, přidáme polovinu krupičky a stále mícháme, dokud směs nezhoustne. Pak ji ještě provaříme asi 5 minut za stálého míchání a necháme vychladnout.

Meruňky rozmixujeme a svaříme se zbylým cukrem. Přisypeme zbylou krupičku, za stálého míchání svaříme do husta a také necháme vychladnout.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme na pomoučeném válu na dlouhý, asi 6 cm úzký pruh. Střed jednoho pruhu pokryjeme makovou náplní, střed druhého meruňkovou náplní a oba pruhy stočíme jako závin. Vzájemně je spleteme, vložíme do vymazané a vysypané formy na věnec a necháme asi 20 minut znovu nakynout.

Pak těsto potřeme vejcem rozšlehaným se smetanou a pečeme asi 40 minut při 175 °C. Upečený skládanec po vychlandutí vyklopíme a před podáváním nakrájíme.

Recept na kynuté těsto najdete zde.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...