Skořicový koláč
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- máslo 80 gramů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- vejce 1 kus
- žloutek 2 kusy
- droždí 10 gramů
- cukr 40 gramů
- skořice 1/2 lžičky
- sůl 1 špetka
- tuk 1 lžíce (na vymazání)
Postup přípravy
Mouku prosejte, přidejte nakrájené máslo, vejce, rozdrobené droždí, sůl a polovinu cukru.
Důkladně vypracujte tužší těsto, které rozválejte na plát. Ten položte na vymazaný plech, vložte do předem vyhřáté trouby a pečte při 180°C dožluta.
Ušlehejte šlehačku, dobře v ní rozmíchejte druhou polovinu cukru a žloutky a vlijte na rláč. Dejte zpět do trouby a dopečte při 200° C.
Poznámka k receptu
Zkuste přistrouhat do těsta kousek citronové kůry.
Načítám komentáře...