Sladký koláč s "volskými oky"

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejeme s kypřicím práškem. Změklý tuk utřeme s prosetým cukrem a vešleháme vodu nebo mléko, postupně přidáme mouku a zpracujeme vláčné těsto. Těsto přikryjeme a necháme v chladu půl hodiny odležet.

Mák umeleme najemno a přelijeme horkým mlékem. Změklý tuk utřeme s cukrem a žloutkem a vmícháme koření. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Z odkrojků těsta utvoříme proužky, které rozložíme na okraj formy a ozdobně narýhujeme vidličkou.

Těsto potřeme makovou náplní a poklademe meruňkami, formu vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a těsto upečeme. Marmeládu nahřejeme a ihned jí potřeme meruňky. Vychladlý koláč přendáme na mísu. Z bílku a cukru ušleháme tuhý sníh a nastříkáme ho kolem meruněk.

Poznámka k receptu

Sníh kolem meruněk můžete nahradit šlehačkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...