Sněhové koláčky
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 220 gramů
- mandle 50 gramů (namleté)
- máslo 170 gramů
- cukr moučkový 100 gramů (+ na poprášení )
- vanilka 1 kus (dřeň)
- žloutek 1 kus
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
Náplň:
- pudinkový prášek 1 balíček (vanilkový uvařený pudink podle návodu)
- bílek 2 kusy
- cukr moučkový 300 gramů
Postup přípravy
1. Mouku promíchejte s mandlemi. Přidejte kousky másla a prsty vše zpracujte na drobenku. Vpracujte zbylé suroviny, vypracujte z nich těsto a nechte ho alespoň 30 minut odležet v ledničce.
2. Vyložte jím formičky na košíčky a asi 15 minut je předpečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Troubu nevypínejte.
3. Košíčky naplňte připraveným pudinkem a dejte je na chvíli do ledničky.
4. Mezitím ušlehejte z bílků sníh a pomalu do něj zašlehávejte cukr, až vznikne tuhý sníh. Navršte ho do košíčků na náplň tak, aby tvořil špičky.
5. Vložte je ještě na asi 4 minuty do trouby a krátce zapečte, aby sníh zezlátl a zpevnil.
Poznámka k receptu
Příprava je snadná, efekt mimořádný.
Načítám komentáře...