Sněhový koláč s jahodami
Postup přípravy
Mouku smícháme s nakrájeným máslem, moučkovým cukrem, žloutkem a mlékem a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut v chladu.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, přeneseme na vymazaný plech a krátce zapečeme (asi 15 minut) při 180 °C.
Z vychlazených bílků ušleháme tuhý sníh a po částech do něj zašleháme cukr a špetku soli. Jahody omyjeme, osušíme a rozdělíme na předpečené těsto ve formě. Rozetřeme na ně ušlehaný sníh, koláč vrátíme do trouby, kterou jsme ztlumili na teplotu asi 150 °C a koláč zvolna dopečeme ještě asi 20 minut, až začne na povrchu zlátnout.
Načítám komentáře...