Špaldový drobenkový koláč s broskvemi
Seznam surovin
Na těsto:
- mouka špaldová 200 gramů (jemně mletá)
- máslo 130 gramů
- sůl 1 lžička
- voda 3 lžíce (studená)
Na náplň:
- smetana zakysaná 300 gramů
- mouka špaldová 200 gramů (jemně mletá)
- žloutek 3 kusy
- cukr 200 gramů
- broskve 1 konzerva (kompotované)
Na drobenku:
- máslo 60 gramů
- mouka špaldová 75 gramů
- cukr 60 gramů
- skořice 1 špetka (mletá)
Postup přípravy
Mouku prosejeme spolu s trochou soli a poté do ní rozdrobíme máslo. Vzniklé těsto vyválíme a dáme do koláčové pečící formy.Broskve nakrájíme na plátky a naskládáme na těsto na dno formy.
Zakysanou smetanu smícháme se žloutky, cukrem a moukou. Důkladně promícháme a přelijeme přes broskve.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 - 40 minut do růžova. Poté posypeme drobenkou a pečeme dalších 10 - 15 minut.
Místo broskví můžeme použít například meruňky nebo třešně.
Poznámka k receptu
Moderní medicína připisuje špaldě pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému.
Načítám komentáře...