Špaldový drobenkový koláč s broskvemi

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejeme spolu s trochou soli a poté do ní rozdrobíme máslo. Vzniklé těsto vyválíme a dáme do koláčové pečící formy.Broskve nakrájíme na plátky a naskládáme na těsto na dno formy.

Zakysanou smetanu smícháme se žloutky, cukrem a moukou. Důkladně promícháme a přelijeme přes broskve.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 - 40 minut do růžova. Poté posypeme drobenkou a pečeme dalších 10 - 15 minut.

Místo broskví můžeme použít například meruňky nebo třešně.

Poznámka k receptu

Moderní medicína připisuje špaldě pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...