Srdce z křehkého těsta
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- cukr moučkový 2 lžíce
- máslo 125 gramů
- žloutek 2 kusy
- mléko 300 mililitrů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- cukr 2 lžíce
- máslo 60 gramů
- maliny 100 gramů
- borůvky 100 gramů
- ostružiny 100 gramů
Postup přípravy
Do prosáté mouky přidejte cukr, na kostičky nakrájené máslo, žloutky, 2 lžíce vody a zpracujte na těsto, které zabalte do fólie a nechte v chladu půl hodiny rozležet.
Pak těsto rozválejte, vykrojte srdce a přeneste ho pomocí válečku na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta potřete bílkem a z kuliček těsta udělejte zvýšený okraj. Vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 20 minut a nechte vychladnout.
Z mléka, cukru a pudingového prášku uvařte hustý puding, do horkého zašlehejte máslo, postavte nádobu s pudingem do studené vody a za stálého míchání vychlaďte. Krém rozetřete na srdce, posypte ovocem a nechte vychladit.
Načítám komentáře...