STROUHANÝ KAKAOVÝ KOLÁČ

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte těsto: máslo vyšlehejte a za stálého šlehání postupně přidávejte cukr, dokud se v másle nerozpustí. Žloutky vyklepněte do hrnečku s mlékem, rozmíchejte a část nalijte do mísy. Ve větší misce prosejte mouku s kakaem a práškem do pečiva a po částech, společně s mlékem a žloutky, zapracujte. Z těsta vytvořte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a uložte na hodinu do mrazáku.

2. Pekáček vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C. Do velké mísy dejte tvaroh, mascarpone, přidejte podle chuti cukr, semínka z vanilkového lusku a v mléce rozmíchaný škrob. Těsto vyjměte z fólie a nahrubo nastrouhejte asi ²/ ³ množství do připraveného pekáčku. Rozprostřete ho, ale moc neupěchujte, aby na něm bylo pořád znát, že je strouhané. Nalijte na ně náplň a zbylým těstem náplň rovnoměrně postrouhejte. Koláč vložte do trouby a pečte 40 minut. Před porcováním nechte zcela vychladnout.

Poznámka k receptu

Nebojte se přidat do těsta víc kakaa, než jste zvyklí – nahořklý tón totiž skvěle souzní se sladkou chutí a vláčnou strukturou náplně. A ze starého známého koláče je najednou gastronomický objev.

PEKÁČ 30x20 CM

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...