Svatomartinské koláče

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Drobenka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte cukr, žloutky, vejce a rozdrobené droždí. Přilijte mléko a nakonec rozpuštěné vlahé sádlo. Z těchto surovin vypracujte hladké nelepivé těsto. Poprašte ho moukou a zakryté nechte asi 40 minut kynout.

2. Těsto pak na pomoučené ploše ještě jednou ručně propracujte. Oddělujte z něj 20 menších kuliček a každou roztlačte dnem sklenky, aby vznikl důlek na náplň. Troubu předehřejte na 180 °C.

3. Koláčky potřete rozmíchaným vejcem, naplňte je povidly nebo jinou náplní, ozdobte mandlemi, posypte drobenkou promíchanou z uvedených surovin a pečte, až jejich okraje zezlátnou.

4. Ještě teplé koláčky potřete rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Po vychladnutí je můžete poprášit moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Sváteční oběd je vždy dobré zakončit něčím sladkým. V tomto případě jsou to výborné koláčky, jejichž těstu dodává vláčnost sádlo z husy, které se tak skvěle uplatní.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...