Švédský koláč
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 3 hrnky
- cukr moučkový 1 hrnek
- kypřící prášek do pečiva 1/4 balení
- cukr vanilkový 1 balení
- tvaroh měkký 3 kusy
- vejce 3 kusy
- mléko 1/2 litru
- rozinky 1 balení
- máslo 125 gramů
- cukr moučkový
Postup přípravy
Celý postup spočívá v tom, že se střídá suchá a mokrá vrstva, pak druhá půlka suché, na kterou se pak ještě pokládají proužky másla.
Na suchou spodní vrstvu smícháme polohrubou mouku s moučkovým cukrem, čtvrtinou balení prášku do pečiva a celým vanilkovým cukrem a tuto sypkou směs rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu rozprostřeme na plech jako spodní vrstvu koláče.
Na prostřední mokrou vrstvu promícháme tvarohy s vejci a mlékem, přidáme rozinky a cukr podle chuti a směs nalijeme na sypkou vrstvu. Přesypeme druhou polovinou sypké směsi a poklademe tenkými plátky másla. Pečeme dozlatova.
Poznámka k receptu
Nejste-li příznivcem rozinek, je možné do prostřední tvarohové vrstvy nadrobno nakrájet např. kousky kompotovanéhoananasu.
Načítám komentáře...