Švestkový crumble
Seznam surovin
- švestky 300 gramů
- ostružiny 1 hrst
- mouka špaldová 40 gramů
- ořechy 40 gramů (směs)
- ovesné vločky 30 gramů
- cukr třtinový 60 gramů (tmavý)
- máslo 35 gramů
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžíce
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 190 °C, zapékací nádobu vymažte máslem. V míse smíchejte mouku, nahrubo nasekané ořechy, polovinu cukru, ovesné vločky, máslo a prsty vytvořte drobenku.
2. Švestky vypeckujte, nakrájejte na čtvrtky a společně s ostružinami promíchejte se zbylým cukrem a kukuřičným škrobem. Ovoce nasypte do zapékací formy, posypte připravenou drobenkou a pečte 30 minut. Ihned podávejte.
Načítám komentáře...