Těstovinový koláč s kandovaným ovocem
Seznam surovin
- těstoviny 230 gramů (linguine nebo špagety)
- máslo 2 lžíce
- cukr 3 lžíce
- citronová kůra kandovaná 1,6 hrnku
- pomerančová kůra kandovaná 1,6 hrnku
- ořechová směs 50 gramů (+ sušené ovoce)
- mouka 3 lžíce
- skořice 1/2 lžičky (mleté)
- vejce 2 kusy
- cukr moučkový (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Uvařte těstoviny al dente. Sceďte je a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat a přesuňte do mísy.
2. Troubu předehřejte na 180 °C.
3. V menším kastrůlku rozpusťte na středním plameni máslo. Přidejte do něj cukr a zahřívejte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte a nechte vychladnout.
4. Ve velké míse dobře promíchejte citrusové kůry, ořechy s ovocem, mouku a skořici.
5. Směs vmíchejte do uvařených těstovin. Přilijte máslo s cukrem a prošlehaná vejce. Vše dobře promíchejte.
6. Hmotu přemístěte do máslem vymazané formy (o průměru 20cm) a na povrchu ji uhlaďte. Pečte dozlatova asi 35 minut.
7. Hotový koláč nechte 20 minut chladnout, než ho vyklopíte. Pak pocukrujte.
Poznámka k receptu
Do koláče použijte (i jednotlivě) jakékoli ořechy či sušené nebo kandované ovoce. Výborně se hodí fíky, datle, meruňky, třešinky, zlaté sultánky, mandle, vlašské ořechy apod.
Načítám komentáře...