Těstovinový koláč s kandovaným ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Uvařte těstoviny al dente. Sceďte je a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat a přesuňte do mísy.

2. Troubu předehřejte na 180 °C.

3. V menším kastrůlku rozpusťte na středním plameni máslo. Přidejte do něj cukr a zahřívejte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte a nechte vychladnout.

4. Ve velké míse dobře promíchejte citrusové kůry, ořechy s ovocem, mouku a skořici.

5. Směs vmíchejte do uvařených těstovin. Přilijte máslo s cukrem a prošlehaná vejce. Vše dobře promíchejte.

6. Hmotu přemístěte do máslem vymazané formy (o průměru 20cm) a na povrchu ji uhlaďte. Pečte dozlatova asi 35 minut.

7. Hotový koláč nechte 20 minut chladnout, než ho vyklopíte. Pak pocukrujte.

Poznámka k receptu

Do koláče použijte (i jednotlivě) jakékoli ořechy či sušené nebo kandované ovoce. Výborně se hodí fíky, datle, meruňky, třešinky, zlaté sultánky, mandle, vlašské ořechy apod.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...