Třešňové clafoutis

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek a nalijeme do něj lehce našlehaná vejce. Přidáme cukr a sůl a vše promícháme od okrajů směrem do středu mísy. Pak přidáme mléko a šleháme, dokud není těsto hladké.

Kulatou zapékací formu o objemu 1,75 l vymažeme máslem a nalijeme do ní polovinu těsta. Rozložíme na něj třešně a zalijeme je zbytkem těsta. Nakonec vše pokapeme brandy.

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 40 minut dozlatova. Po vyjmutí z trouby koláč pocukrujeme a podáváme ho ještě teplý.

Poznámka k receptu

Clafoutis (čtěte klafutý) je typický francouzský moučník, který se připravuje ve své nejklasičtější podobě s hodně tmavými, černými třešněmi. Vynikající je ale i s jiným ovocem, třeba broskvemi, nektarinkami nebo švestkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...