Tříbarevný koláč
Seznam surovin
Na křehké těsto:
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- máslo 120 gramů
- cukr moučkový 80 gramů
- žloutek 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- kokosové mléko 1,25 decilitru
- sůl 1 špetka
Na nádivku:
- tvaroh měkký 500 gramů
- cukr 120 gramů
- vejce 2 kusy
- moučka kokosová 50 gramů (rozmixovaný strouhaný kokos)
Na šlehané těsto:
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- čokoláda hořká 60 gramů
- moučka kokosová 50 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- cukr 1 lžíce
- kakao 1 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Z mouky, rozmělněného másla, cukru, žloutků, prášku do pečiva a kokosového mléka vypracujeme tužší křehké těsto. Rozválíme ho mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 2 cm a vložíme na dno pekáčku vyloženého papírem na pečení. Těsto propícháme vidličkou a upečeme při 170 °C dorůžova.
V míse smícháme tvaroh s vejci, cukrem a kokosovou moučkou. V druhé míse připravíme šlehané těsto. Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a postupně je vmícháme do rozpuštěné vlažné čokolády. Střídavě vmícháme mouku smíchanou s kokosovou moučkou, kakaem a práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Na těsto v pekáčku rozetřeme tvarohovou nádivku, zakryjeme ji šlehaným těstem a koláč pečeme asi 30 minut při 165 °C.
Načítám komentáře...