Třívrstvý koláč s jahodami
Postup přípravy
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme ní žloutky a špetku soli. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, na závěr vmícháme mléko a těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.
Mleté ořechy smícháme s cukrem, ochutíme rumem a skořicí a vmícháme bílky. Ořechovou hmotu rozetřeme na těsto na plechu, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a předpečeme asi 20 minut.
Na druhou náplň ušleháme z bílků a cukru hustý sníh. Lehce do něj vmícháme nakrájené jahody a tuto směs rozetřeme na předpečený koláč. Teplotu trouby snížíme na 170 °C, vložíme do ní zpět koláč a dopečeme ho ještě asi 20 minut.
Načítám komentáře...