Tvarohové clafoutis s třešněmi
Seznam surovin
- třešně 750 gramů
- mléko 5 decilitrů
- vejce 6 kusů
- tvaroh měkký 250 gramů
- cukr krupice 40 gramů
- mouka pšeničná hladká 8 lžic
- cukr moučkový 6 lžic
- sůl 1 špetka
- máslo 25 gramů (na vymazání)
Postup přípravy
Mléko svaříme se solí a necháme vychladnout. Třešně zbavíme stopek, omyjeme a necháme na savém papíru nebo utěrce oschnout. Formu vymažeme máslem (dno silnější vrstvou), naskládáme do ní třešně a necháme ztuhnout.
V misce vyšleháme vejce s krupicovým cukrem do pěny. V druhé míse zašleháme do vychladlého osoleného mléka tvaroh a po troškách mouku, dokud nezískáme jemné těstíčko. Obě hmoty smícháme, nalijeme na třešně ve formě a posypeme moučkovým cukrem.
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a clafoutis pečeme asi 30 minut dozlatova.
Načítám komentáře...