Tvarohové koláčky s rybízem

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Na drobenku:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr, vlažné mléko rozmíchané s droždím a žloutek a vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec zapracujeme změklé máslo. Mísu s těstem zakryjeme a uložíme do chladničky (těsto nenecháváme kynout).

Mezitím v míse rozšleháme tvaroh s cukrem a jedno po druhém zašleháme vejce. Pak vmícháme rozpuštěné zchladlé máslo a krupičku.

Těsto rozdělíme na čtyři díly, rozválíme je na pomoučeném válu na kulaté pláty, vyložíme jimi čtyři vymazané a vysypané kulaté formičky a přebytečné těsto odkrojíme. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a posypeme ji rybízem. Všechny přísady na drobenku promneme prsty a drobenku nasypeme na rybíz. Ze zbylého těsta vykrojíme kytičky, případně z něj uděláme i copánky, přilepíme je pomocí rozšlehaného vejce na okraje koláčků a také je potřeme vejcem.

Koláčky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20-25 minut dozlatova. Necháme je vychladnout a před podáváním je poprášíme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Místo malých koláčků můžete upéct jeden velký koláč na hlubším plechu a nakrájet ho na čtverečky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...