TVAROHOVO-RYBÍZOVÝ CHEESECAKE
Seznam surovin
Náplň:
- rybíz 150 gramů
- tvaroh měkký 500 gramů
- smetana zakysaná 250 mililitrů
- máslo 50 gramů
- vejce 1 kus
- mandle 2 lžíce (plátky)
- cukr 150 gramů
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- cukr vanilkový 2 lžíce
Drobenka:
- mouka pšeničná polohrubá 70 gramů
- máslo 50 gramů
- cukr krupice 50 gramů
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Sušenky dejte do mixéru a spolu s mandlemi rozmixujte. V hrnci rozpusťte máslo a přimíchejte rozdrcenou směs, kterou vtlačte do formy.
2. Dejte do trouby a pečte asi 12 minut. Poté odstavte a nechte úplně vychladnout. Mezitím připravte náplň. Tvaroh vyšlehejte se smetanou, přidejte máslo, vejce, hladkou mouku a nakonec cukr. Směs dochuťte citronovou šťávou a vanilkovým cukrem.
3. Troubu stáhněte na 150 °C. Směs vylijte na hotový korpus, uhlaďte a posypte částí rybízu. Vložte do trouby a pečte asi 45 minut. 4. Mezitím v misce smíchejte mouku, máslo a cukr a prohněťte prsty, až vznikne jemná drobenka. Po upečení cheesecake posypte zbytkem rybízu, drobenkou a nechte vychladnout v troubě při otevřených dvířkách. Pak ho uložte alespoň na 3 hodiny do ledničky.
Poznámka k receptu
Cheesecake je klasika, se kterou zazáříte vždycky. Ovšem naše varianta s tvarohem a výrazným rybízem je jako Severka mezi hvězdami – září nejvíc.
FORMA O PRŮMĚRU 28 CM
Načítám komentáře...