Tvarohový citronový koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Piškoty dejte do pevného sáčku a podrťte válečkem. Nasypte je do misky, přidejte máslo a rozdrobte jako na drobenku.

Citrony omyjte a osušte, jeden podélně překrojte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Velkou dortovou formu vytřete máslem a po obvodě přilepte půlkolečka citronu. Na dno nasypte máslovo-piškotovou
drobenku, stejnoměrně ji rozhrňte a lžící přitlačte ke dnu.

V míse utřete tvaroh se šťávou z 1 citronu, vanilkovým aroma a moučkovým cukrem. Vmíchejte postupně všechna vejce a mák. Hmotu nalijte do dortové formy, uhlaďte, ozdobte několika tenkými kolečky citronu, vložte do trouby předehřáté na 130 - 140 °C a velmi zvolna (při vyšší teplotě by koláč vyběhl) pečte asi hodinu a čtvrt.

Obruč dortové formy opatrně odstraňte, koláč nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...