Tvarohový citronový koláč
Seznam surovin
- piškoty cukrářské 150 gramů
- máslo 100 gramů
- tvaroh měkký 750 gramů
- vejce 4 kusy
- cukr moučkový 130 gramů
- citron 2 kusy
- vanilkové aroma 1 lžička
- mák 1 lžíce
- máslo (na vymazání)
Postup přípravy
Piškoty dejte do pevného sáčku a podrťte válečkem. Nasypte je do misky, přidejte máslo a rozdrobte jako na drobenku.
Citrony omyjte a osušte, jeden podélně překrojte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Velkou dortovou formu vytřete máslem a po obvodě přilepte půlkolečka citronu. Na dno nasypte máslovo-piškotovou
drobenku, stejnoměrně ji rozhrňte a lžící přitlačte ke dnu.
V míse utřete tvaroh se šťávou z 1 citronu, vanilkovým aroma a moučkovým cukrem. Vmíchejte postupně všechna vejce a mák. Hmotu nalijte do dortové formy, uhlaďte, ozdobte několika tenkými kolečky citronu, vložte do trouby předehřáté na 130 - 140 °C a velmi zvolna (při vyšší teplotě by koláč vyběhl) pečte asi hodinu a čtvrt.
Obruč dortové formy opatrně odstraňte, koláč nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...