Tvarohový koláč
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 340 gramů
- cukr 220 gramů (pískový)
- vejce 4 kusy
- olej 1,3 decilitru
- kakao 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- cukr moučkový (na pocukrování)
Na nádivku:
- tvaroh měkký 3 balení
- kompot meruňkový 1 plechovka (velká)
- cukr moučkový 130 gramů
- vejce 3 kusy
- rum hnědý - tuzemský 4 lžíce (40%)
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
Postup přípravy
Meruňky scedíme a necháme je na sítu odkapat. Vejce ušleháme s cukrem a olejem, vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem a připravíme hladké těsto.
Tvaroh na nádivku vyšleháme s vejci, rumem, moučkovým cukrem a pudinkem. Polovinu tmavého těsta nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, navrch rozetřeme tvarohovou nádivku, poklademe ji meruňkami a přelijeme zbylým kakaovým těstem.
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C 50 - 60 minut. Koláč necháme na plechu vychladnout, před podáváním jej rozkrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte doma polohrubou mouku, smíchejte hladkou s hrubou v poměru 1 : 1.
Načítám komentáře...