Tvarohový koláč I
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 500 gramů (+ na vál)
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- cukr krupice 200 gramů
- máslo 120 gramů
- žloutek 2 kusy
- citronová kůra 1 špetka
- sůl 1 špetka
- mléko (podle potřeby)
- tuk (na vymazání plechu)
Na náplň:
- tvaroh měkký 2 kusy
- cukr krupice 100 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- pudinkový prášek 1 balení (vanilkový)
- rum (podle chuti)
Na drobenku:
- mouka pšeničná hrubá 100 gramů
- máslo 100 gramů
- cukr 100 gramů
- muškátový květ 1 špetka
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, máslo, žloutky, citronovou kůru, sůl, trochu mléka a zpracujeme těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát, kterým vyložíme vymazaný a vysypaný plech. Těsto pokryjeme připravenou náplní a posypeme drobenkou. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 až 180 °C a upečeme.
Náplň. Tvaroh smícháme s oběma druhy cukru, přidáme pudinkový prášek a trochu rumu a společně prošleháme.
Drobenka: Všechny suroviny na drobenku smícháme a prsty lehce prohněteme do drobivé konzistence
Načítám komentáře...