Tvarohový koláč s brusinkovým želé a brandy snaps

Seznam surovin

Na korpus:

Na náplň:

Na brusinkové želé:

Na brandy snaps:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. Cukr, škrob a sýr Philadelphia rozmícháme v míse, dokud se jednotlivé přísady dobře nepromísí. Poté přidáme oba druhy smetany, vmícháme vejce, žloutky a dřeň vyškrábanou z podélně rozkrojeného vanilkového lusku.

Dále připravíme korpus. V misce rozdrtíme sušenky, promícháme je se změklým máslem, cukrem, skořicí a kakaem a hmotu umačkáme na dno dortové formy (jde to dobře například dnem skleničky). Na korpus nalijeme připravenou sýrovou směs, vše vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C a pečeme asi 60 minut.

Brusinky na želé namočíme do vína, přidáme cukr a necháme přes noc nasáknout. Pak brusinky scedíme, tekutinu zahřejeme, přidáme do ní želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí (tekutina se nesmí vařit). Vrátíme zpět brusinky, želé nalijeme do vhodné formy a necháme ztuhnout.

Všechny přísady na brandy snaps dobře promícháme. Z těsta tvoříme na plech vyložený papírem na pečení kolečka, vložíme je do vyhřáté trouby a rychle upečeme.

Koláč nakrájíme a podáváme s brandy snaps a brusinkovým želé nakrájeným na kostky.

Poznámka k receptu

Autorem tohoto receptu je Radek Šubrt, šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku. Svou kuchařskou show bude opět předvádět na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, který se koná 17. – 19. října 2014. Více informací na www.gastrofoodfest.cz.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...