Tvarohový koláč s citronem
Seznam surovin
- máslo 250 gramů
těsto:
- mouka pšeničná polohrubá 3 hrnky
- cukr moučkový 1 hrnek
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
Náplň:
- tvaroh měkký 750 gramů
- cukr moučkový 1 hrnek
- cukr vanilkový 1 balení
- vejce 3 kusy
- mléko 500 mililitrů
- citronová kůra 1 kus (z většího citronu)
- šťáva citronová 1 kus (z většího citronu)
Postup přípravy
1. Hlubší plech velmi vydatně vymažte máslem, zbytek schovejte na později.
2. TĚSTO: Důkladně promíchejte prosátou mouku s cukrem a práškem do pečiva.
3. NÁPLŇ: Smíchejte tvaroh, oba cukry, vejce, mléko, citronovou kůru a šťávu.
4. Dva hrnky moučné směsi (těsto) vyklopte na vymazaný plech, zalijte řídkou tvarohovou náplní a rovnoměrně na ni rozsypte sypký zbytek. Celý povrch koláče bohatě poklaďte plátky zbývajícího másla.
5. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 30–40 minut.
6. Pokud vám na dně plechu nakonec zůstane trochu suché mouky, nevadí, kvalitě tohoto lahodného koláče to neuškodí
Načítám komentáře...