Tvarohový koláč s jablky
Seznam surovin
- jablka 6 kusů
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů (na vysypání formy)
- tvaroh měkký 250 gramů (ve staniolu)
- cukr krystal 180 gramů
- máslo 160 gramů (změklé + na vymazání formy)
- vejce 3 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1 kus
Drobenka:
- mouka pšeničná hrubá 140 gramů
- cukr krystal 140 gramů
- máslo 60 gramů (změklé)
- ořechy vlašské 1 hrst
Postup přípravy
1. Pekáč nebo plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte moukou. Můžete jej rovněž vyložit pečicím papírem. máslo ušlehejte s cukrem a vejci do nadýchané pěny, přidejte po částech tvaroh a za stálého šlehání zapracujte. Přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. nalijte ho do připraveného pekáče a uhlaďte.
2. Jablka nastrouhejte nahrubo a navrstvěte je na těsto. V další misce smíchejte hrubou mouku, cukr a změklé máslo a prsty je promněte do požadované konzistence. Hotovou drobenku nasypte na koláč a zasypte nahrubo nasekanými ořechy. Pekáč dejte do trouby vyhřáté na 180°c a pečte asi 40 minut, dokud drobenka nezezlátne.
Načítám komentáře...