Tvarohový koláč s jablky

Seznam surovin

Drobenka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Pekáč nebo plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte moukou. Můžete jej rovněž vyložit pečicím papírem. máslo ušlehejte s cukrem a vejci do nadýchané pěny, přidejte po částech tvaroh a za stálého šlehání zapracujte. Přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. nalijte ho do připraveného pekáče a uhlaďte.

2. Jablka nastrouhejte nahrubo a navrstvěte je na těsto. V další misce smíchejte hrubou mouku, cukr a změklé máslo a prsty je promněte do požadované konzistence. Hotovou drobenku nasypte na koláč a zasypte nahrubo nasekanými ořechy. Pekáč dejte do trouby vyhřáté na 180°c a pečte asi 40 minut, dokud drobenka nezezlátne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...