Tvarohový koláč s jahodami a kiwi
Seznam surovin
- sušenky Bebe 120 gramů (nebo amaretti)
- vejce 3 kusy
- tvaroh 500 gramů
- cukr 120 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- smetana 100 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- pomerančová kůra 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- jahody 300 gramů
- kiwi 2 kusy
- cukr moučkový 1 lžíce (na posypání)
- tuk (na vymazání)
Postup přípravy
Sušenky rozdrťte a nasypte rovnoměrně na dno vymazané dortové formy. Tvaroh se žloutky, cukry, kůrou a smetanou utřete do krému. Na něj prosejte mouku a umíchejte těsto. Z bílků a soli ušlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do formy opatrně na sušenky.
Formu vložte do předem vyhřáté trouby a upečte při 160°C (asi 1 hodinu). Upečený koláč nechte vychladnout a vyjměte ho z formy až těsně před podáváním.
Ozdobte ho omytým a nakrájeným ovocem a posypte moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Každou porci můžete přizdobit kopečkem šlehačky nebo lžící zakysané smetany.
Načítám komentáře...