Tvarohový koláč s ovocem
Seznam surovin
- žloutek 4 kusy
- cukr 200 gramů
- tvaroh měkký 400 gramů
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- citronová kůra (z půlky citronu)
- moučka škrobová 1 lžíce
- mandle 40 gramů (mleté)
- bílek 4 kusy
- ovoce 400 gramů
- mandlové lupínky 2,5 lžíce
Postup přípravy
V míse utřete žloutky s cukrem. Vmíchejte měkký tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, škrobovou moučku, mleté mandle a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem, naplňte těstem, urovnejte ho, pokryjte ovocem (vypeckované rozpůlené meruňky, rybíz, jablka, hrušky), posypte mandlovými lupínky.
Vložte do předehřáté trouby a velmi zvolna pečte cca 45 minut.
Načítám komentáře...