Tvarožník se sušeným podzimním ovocem
Seznam surovin
- tvaroh měkký 1 kilogram
- vejce 6 kusů
- ovoce sušené 100 gramů (rozinky, jablka, švestky)
- mouka pšeničná polohrubá 6 lžic
- cukr 4 lžíce
- cukr vanilkový 1 balíček
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- šťáva limetková 2 lžíce
- tuk (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
Postup přípravy
Sušené ovoce nakrájíme na kousky a zalijeme je 2 dl vody smíchané s limetkovou šťávou.
V míse utřeme vejce s oběma druhy cukru, přidáme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Namočené ovoce slijeme, necháme odkapat a přimícháme ho do připraveného těsta, které dobře propracujeme.
Připravené těsto rozprostřeme do kruhu na vymazaný a vysypaný plech nebo do kulaté keramické zapékací formy, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme, dokud povrch nezezlátne (asi 30 minut). Na posledních několik minut snížíme teplotu trouby na 150 °C.
Načítám komentáře...