Tvarožník z kyšky s třešněmi
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 3 hrnky
- cukr 1 hrnek
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- máslo 100 gramů (nebo hera)
- ovoce lesní 500 gramů (případně zahradní)
- tuk (na vymazání )
Na nádivku:
Postup přípravy
Smíchejte mouku, cukr a prášek do pečiva a rozdělte směs na 2 poloviny. Kyšky, cukr a vejce rozšlehejte a udělejte nádivku.
Do vymazaného plechu nasypte polovinu suché směsi, nalijte na ni nádivku a zasypte durhou polovinou směsi.
Povrch posypte ovocem a nastrouhejte na něj máslo nebo heru.
Plech vložte do předehřáté trouby a upečte při 200°C dorůžova.
Poznámka k receptu
Kyška je mléčný kysaný nápoj běžně dospupný v samoobsluhách.
Načítám komentáře...