Vanilkový máslový koláč
Seznam surovin
- máslo 100 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- sůl 1 špetka
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 50 gramů
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- cukr vanilkový 3 balíčky
- mléko 2 lžíce
- rozinky 50 gramů (nejlépe zlaté)
- citronová kůra 1 špetka
- máslo (na vymazání)
Na polevu:
- máslo 50 gramů
- cukr hnědý 2 lžíce
- šťáva citronová 1 lžička
Postup přípravy
Změklé máslo ušlehejte s cukry a solí do lehké pěny. Postupně vešlehejte vejce. Mouku prosejte s práškem do pečiva a opatrně ji vmíchejte do máslové pěny. Přimíchejte propláchnuté a okapané rozinky a mléko.
Těsto nalijte do vymazané dortové formy a upečte v troubě předehřáté na 190°C do zlatohněda (15 - 20 minut). Změklé máslo utřete s cukrem a citronovou šťávou.
Upečený koláč ještě horký potřete máslovým krémem. Když se krém vsákne, koláč vyndejte z formy, nakrájejte a teplý podávejte.
Načítám komentáře...