Vdolky s povidly

Seznam surovin

Těsto:

Zdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku se solí prosejte do mísy, přidejte cukr a vejce, rozdrobte droždí a přilijte vlažné mléko. Vypracujte hladké těsto, které nelepí. Vykynuté těsto rozválejte na dobře pomoučeném vále na tloušťku asi 1,5 cm a vykrajovátkem nebo skleničkou omočenou v mouce vykrajujte kolečka. Zakryjte je utěrkou a nechte ještě asi 30 minut kynout.

2. Před smažením do středu každého vdolku udělejte dolík, aby tolik nevyběhly, a smažte je nejdřív dolíkem dolů. Jakmile vdolky zezlátnou a vyplavou na povrch tuku, vyjměte je děrovanou naběračkou.

3. Přebytečný tuk nechte odsát na papírových kuchyňských utěrkách, pak vdolky potřete povidly, posypte nastrouhaným tvarohem a ozdobte zakysanou smetanou. Podávejte nejlépe ještě teplé.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...